Levensboeken

Blijven ontdekken

Dit boek betekent veel voor mij. Ik lees het al jaren met grote regelmaat. Eerst las ik er bijna iedere ochtend in en nu nog af en toe. Voor mij raakt het de kern, het is een levensboek voor mij. Aan het einde van ieder hoofdstuk worden praktische oefeningen gegeven om het geleerde mee te nemen in de dag. Iedere keer als ik het lees word ik mij bewust van dingen die ik zo makkelijk weer vergeet maar die het leven zoveel prettiger maken. Hoofdstukken als; Neem afstand van je gelijk, leef in het hier en nu en dit alles met een praktische uitleg. Met praktische handvatten.

De kracht van het NU

Soms zijn er boeken die je moeiteloos uitleest, omdat je ze begrijpt, omdat ze je op een ander niveau raken. De kracht van het NU is zo'n boek voor mij. Ik zou het nog een keer moeten lezen, en nog eens, en nog eens. Het begrijpen als je het leest is nog iets anders dan het toepassen in de praktijk. De weg naar bewustwording is de weg naar vervulling, naar persoonlijke groei en vooral veel blijdschap. 

 

 

 

 

 

De logica van geluk

Wat dit boek mij leerde is om te kijken naar de reden van je gedachten achter de gedachten. Er staan veel wijsheden in het boek maar deze sprong voor mij eruit. Mijn gedachten die ik cirkeltjes rond blijven gaan, komen voort uit een behoefte. De behoefte ertoe te doen, erbij te horen, van waarde te zijn. Wanneer je dit ontdekt, kun je kijken wat je nodig hebt en de gedachtencirkeltjes een halt toe roepen.